Foarte multi tineri se gandesc sa inceapa o activitate online si se orienteaza spre vanzarile online, prin intermediul unui magazin online. Unii isi construiesc magazin online cu anvelope, altii cu electronice sau cu haine / incaltaminte. Ce nu am vazut in ultimul timp este interesul antreprenorilor pentru florarii online sau pentru accesorii barbatesti, domenii care au un potential mare. De cele mai multe ori mesajul suna cam asa:

„Vreau un magazin online dar nu am un buget mare, cat m-ar costa realizarea lui?”

Ei bine, cea mai ieftina varianta este un wordpress / woocommerce, usor de administrat si cu potential destul de mare pe partea de optimizare seo. Apoi avem Prestashop, putin mai complex si mai greu de administrat (instalat plugin-uri), evident si mai costisitor. Daca discutam de un buget mai mare, ne putem orienta catre alte CMS-uri sau construirea magazinului de la 0.

Ce metode de promovare exista?

  1. Optimizarea seo – dureaza de obicei 2-6 luni pana incep sa apara rezultate, este un proces de lunga durata dar care va poate scuti de cheltuieli mari.
  2. Reclama Facebook / Adwords sau bannere pe alte site-uri.
  3. Pliante, reclame locale, olx.ro

La inceput, majoritatea tinerilor sunt speriati ca nu vor reusi sa faca fata cheltuielilor. Insa, spre deosebire de o afacere locala ce necesita investitii mari si constante, un magazin online este mult mai usor de realizat si de dezvoltat. Asadar, recomandarea este sa incepeti treaba si sa va ganditi ce va aduce un profit mare, cu o investitie mica. Daca aflati raspunsul, cu siguranta o sa fie bine.