Administrarea unei firme cu mai multi angajati presupune cunoasterea legilor si a responsabilitatilor pe care orice administrator le are. Insa, avand in vedere ca legile se schimba des iar cerintele autoritatilor sunt complexe si intr-un numar mare, ideal ar fi sa apelam la o firma de resurse umane, care sa se ocupe de aceasta treaba.

Cate firme apeleaza in Romania la o firma de resurse umane?

Constanta este un oras cu o economie importanta si cu un numar mare de locuitori / societati mari. Totusi, la o cautare pe google „firma de resurse umane Constanta” nu am gasit nici un rezultat, un site ce ar apartine unei firme de HR. In schimb, pe Bucuresti sunt aproximativ 5 firme prezente in google pe prima pagina, insa, avand in vedere populatia capitalei, 5 firme de HR chiar nu sunt multe.

Care este motivul pentru care firme nu apeleaza la HR

Putem doar sa presupunem. Motivul principal ar fi probabil faptul ca majoritatea firmelor incearca sa economiseasca si considera ca isi pot face singure partea de HR.

Alte motive:

  • administratorii considera ca pot face si singuri treaba unei firme de resurse umane, in colaborare cu contabilul (care de cele mai multe ori nu cunoaste legile sau nu le cunoaste total, fiind un domeniu diferit)
  • lipsa de incredere a administratorilor in alte persoane care sa se ocupe de angajatii lor.
  • preturi prea mari practicate in unele firme HR

Va lasam sa continuati lista cu motive, cei care v-ati lovit de aceasta problema.

In final, va vom pune cateva intrebari pentru a ne face o idee despre acest domeniu. Cati angajati aveti ? Ati apelat la firme care se ocupa cu angajatii dumneavoastra?