Site de prezentare facut acum 10 ani = expirat

Nu vreau sa sune prea dur prin cuvantul „Expirat” insa un site care nu se adapteaza la smartphone poate sa fie trecut cu brio in categoria site expirat. De ce? Scriam intr-un articol precedent ca aproximativ 53% din vizitatori vin de pe versiunea mobila, iar un site care nu se adapteaza poate sa insemne un dezastru in obtinerea de noi clienti si mai ales imaginea companiei pe care o reprezentati.

Acum un an am facut o analiza a site-urilor detinute de marile corporatii din Constanta si de hotelieri, iar rezultatele erau dezastru. Majoritatea avea site-uri vechi, nu erau optimizate – seo – deloc sau aveau erori, cat despre timpul de incarcare… egal cu 1 km parcurs de o broasca testoasa.

Optimizarea seo nu este importanta

Sigur, pana ne plangem ca este prea mare comisionul la site-urile de anunturi, ca reclamele sunt prea scumpe si ca nu mai avem clienti. Apoi intelegem ca trebuie sa schimbam strategia si sa aplicam alte metode, cele vechi si de succes pe termen lung, respectiv aparitia organica in motoarele de cautare.

Antreprenorii fara experienta online trebuie sa inteleaga ca mediul online este o prioritate in atragerea de noi clienti si ca fara o administrare corecta a afacerii in mediul online, se pot pierde sume importante de bani si se poarte pierde fidelizarea clientilor.