Exista mai multe metode prin care un revanzator / importator sau un prestator de servicii se poate dezvolta in mediul online. In cazul in care exista un buget mediu spre mare, atunci lucrurile sunt mult mai simple iar profitul poate sa apara rapid, din publicitate.

  1. Publicitatea

In cazul in care vinzi un produs targetat si mai putin cautat, cu siguranta nu te va ajuta o campanie pe site-uri de socializare (sau foarte putin). In cazul in care vinzi haine sau parfumuri, atunci iti recomand sa profiti si de site-urile de socializare.Google Adwords este o solutie buna pentru prestatorii de servicii dar si pentru cei care detin un magazin online. Youtube poate sa fie o solutie pentru cei care detin un produs in format digital si doresc sa se promoveze, sau pentru companiile mari ce au nevoie de publicitate la un nivel mare.

2. Optimizare seo

Optimizarea seo are rolul de a aduce siteul dumneavoastra in primele rezultate, pe anumite cuvinte cheie. Puteti combina optimizarea seo cu campaniile de publicitate, astfel incat, la un moment dat, sa puteti stopa campaniile de publicitate si sa aveti constant clienti din motoarele de cautare. Optimizarea seo este un proces ce dureaza de obicei intre 2-6 luni, in functie de nisa, vechimea siteului, continut si altele.

3. Administrare + actualizare

Websiteul are nevoie constant de actualizari si imbunatatiri, astfel incat sa nu existe probleme (sa se incarce rapid, sa nu aiba erori, sa fie responsive etc). In cazul in care nu sunteti interesati de optimizarea seo si doriti ca siteul sa fie doar o carte de vizita online, recomand o verificare pentru a pune totul la punct, iar cei care acceseaza siteul sa poata gasi rapid informatiile dorite.

In urma cu ceva timp am avut un client foarte mic care si-a dorit un site de prezentare si o continuitate pe partea de optimizare seo. Dupa o luna, telefonul a inceput sa sune. Omul nu avea inca o echipa (prestator de servicii), nu avea posibilitatea de a angaja mai multi oameni, nefiind comenzi suficiente. In momentul acesta, zilnic sunt cel putin 5 telefoane, exista acum o echipa, lucreaza la alt proiect si sunt intr-o dezvoltare continua. Asadar se poate, chiar si fara oameni, fara un buget prea mare. Totul tine de ambitie si dorinta de a face ceva. Va pot spune ca bugetul total a fost undeva la 1.000 lei pentru realizarea siteului si optimizarea seo.