optimizare seo wordpressCand vine vorba de optimizare seo, wordpress a devenit de mult o platforma usor de prelucrat, posibilitatile de crestere in motoarele de cautare fiind enorme, indiferent de nisa. Majoritatea siteurilor pe care le construim sunt realizate in wordpress, chiar si site-uri de licitatii, magazine online, site-uri de socializare etc.

Avantajele principale folosind platforma wordpress:

  1. Clientul poate sa isi administreze singur site-ul sau magazinul online, platforma fiind usoara, chiar si pentru cei incepatori, tutoriale suficiente pe internet.
  2. Exista multe plugin-uri pentru diferite functii (campanii de marketing, acumulare puncte in contul clientilor, vouchere sau orice altceva va trece prin minte) iar spre deosebire de alte platforme, cum ar fi Prestashop, gasiti multe plugin-uri gratuite, ce pot fi instalate rapid.
  3. Exista plugin-uri pentru optimizare seo (in cazul in care nu aveti un buget pentru a apela la o firma specializata, puteti instala diferite plugin-uri care va ajuta in optimizarea seo). Bineinteles ca nu o sa puteti sa aveti aceleasi rezultate pe care le poate aduce un expert seo, insa macar aveti un mic ajutor, gratuit.
  4. Teme profesionale, adaptate cerintelor. Puteti oricand sa cumparati un “template” (aspectul siteului) pe care il puteti instala si modifica complet siteul.
  5. Majoritatea temelor sunt responsive (se adapteaza pe smartphone sau tableta, lucru extreme de important pentru google dar si pentru experienta utilizatorului)

Sigur, sunt mult mai multe avantaje, insa momentan le-am amintit pe cele de mai sus, care consideram ca sunt suficiente pentru a va convinge ca WordPress poate fi solutia pentru afacerea dumneavoastra online.

Recomandare: in cazul in care decideti sa va construiti singuri un site pe wordpress, aveti grija la ce teme folositi, unele au erori sau sunt infectate, s-ar putea sa pierdeti continutul la o instalare. In cazul in care tema nu este descarcata de pe o sursa sigura, faceti mai intai un backup la site!