mediul online ne-a schimbat viataMediul online s-a schimbat radical in ultimii 10 ani, intrebarea este daca in bine sau rau. Sunt avantaje si dezavantaje, insa pentru foarte multi, mediul online le-a adus doar beneficii. Cunosc multe magazine online care vand pe luna de cel putin 5.000 euro, unii sunt clienti, altii au fost clienti. Cunosc website-uri de prezentare pentru firme care aduc clienti de aproximativ 2.000 euro pe luna (in plan local). In acelasi timp, sunt firme care castiga pe luna zeci de mii de euro, au numerosi angajati, sunt intr-o continua dezvoltare. Partea proasta este ca magazinele locale sau afacerile locale (care vand produse mai scumpe, evident chiria fiind mai mare in mediul „offline”) au pierderi mari si o scadere in vanzari, majoritatea cumparand online absolut orice.

Ce se cumpara online?

Absolut orice, de la produse pentru igiena intima, pana la rochie de mireasa sau bijuterii scumpe. Nu mai exista de mult timp o limita, prejudecatile au disparut complet, afaceristii online isi freaca mainile de bucurie si investesc in mai multe magazine online, investesc in promovare, in optimizare seo, in modernizarea siteului. Bineinteles ca de aici avem si noi de castigat, suntem norocosi ca ne aflam intr-un mediu in care putem dezvolta firme, afaceri locale si orice antreprenor care doreste sa investeasca in online. Experienta nu este importanta, bugetul conteaza enorm.

Prea mult online.. dauneaza?

Chiar daca lucram in acest domeniu, suntem constienti de gravitatea cazurilor in care se petrece extrem de mult timp in fata calculatorului. Insa, daca tot decideti ca vreti sa petreceti minim 10 ore pe zi la calculator, recomandarea mea este sa o faceti constructiv, nu cu jocuri sau cu urmarit filmulete online. Cercetati piata, analizati potentialul mediului online, inventati lucruri noi, fiti buni pe nisa in care activati. Va puteti ajuta parintii daca au o afacere locala, insa despre acest lucru voi discuta intr-un alt articol.

Succes!