In urma cu 6 ani am cumparat un apartament intr-o zona ce s-a dovedit a fi catastrofala. Am cumparat apartamentul cash, asadar nu am stiut ca trebuie sa verific daca exista modificari in apartament fata de cadastru existent. Nu mi-a spus nimeni ca cel mai bine este ca apartamentul sa nu aiba modificari, nici macar notarul. Apoi am descoperit ca banca iti poate cere expertiza mlpat, cand am colaborat cu o agentie imobiliara pentru a vinde apartamentul. Agentia mi-a atras atentia ca am un perete de la bucatarie daramat dar ca cel mai probabil evaluatorul nu o sa spuna nimic, avand in vedere ca nu era de rezistenta si nici nu era foarte mare modificarea.

Evident ca lipsa de informatie putea insemna pentru mine un cost suplimentar si pot spune ca am stat cu emotie ca poate clientul se va retrage, in cazul in care banca ar cere alte documente.

Pentru multi insa banca cere expertiza mlpat

In cazul in care banca iti va cere o expertiza mlpat, poti apela la cei de la www.expertizamlpat.ro – au biroul in Bucuresti insa va pot livra expertiza oriunde in Romania prin curier. Se misca repede (24-48ore) si sunt profesionisti in domeniul in care activeaza.

Si daca tot am discutat astazi de imobiliare, de curand am vazut un articol foarte interesant pe Andaros Imobiliare, cum ca s-ar putea mari avansul pe care trebuie sa il ai atunci cand apelezi la un credit ipotecar, pana la 40% in 2022. Mi se pare o varianta groaznica pentru multi tineri care doresc sa cumpere un apartament. Acum sunt curios daca o sa se intample lucrul asta, ce urmeaza. Este clar ca daca apartamentele stau nevandute, proprietarii ar trebui sa mai reduca din pret pentru a face tranzactia. Si cati tineri au avans 40% din 80.000 euro cat poate sa coste un apartament de vanzare in 13 septembrie de exemplu?