firma-de-seo-in-constantaAveti deja un website sau doriti unul cu rezultate? Exista multe persoane sau firme specializate in domeniu, care va pot ajuta in acest sens (sau nu). De cele mai multe ori, avand in vedere ca este un domeniu mai putin cunoscut de catre clientul interest strict de rezultate si disponibil sa investeasca orice suma, exista nereguli si rezultatele nu apar. Iata mai jos cateva situatii concrete.

In urma cu ceva timp, o doamna suna si spune ca a interupt colaborarea cu o firma din oras. Nemultumita, spune ca a platit in total aproximativ 1000 de euro pe optimizare, in decursul a cateva luni. Am intrebat-o de rapoarte, daca stie exact ce s-a lucrat, daca are acces la statistici. Bineinteles ca raspunsul a fost “nu…”. Era revoltata (de inteles) ca a platit foarte mult si nu are rezultate deloc. La o mica analiza (in 5 minute) am constatat ca site-ul avea foarte multe erori, probleme care ingreunau serverul si care ar fi putut fi rezolvate in maxim 20 minute daca firma respectiva ar fi avut putina buna-vointa. Insa, acesti asa-zisi experti, au lasat-o asa, fara sa se mai oboseasca. (precizam, pentru cei care nu stiu, ca pentru a putea lucra pe partea de seo si sa ai rezultate, iti trebuie un site bine realizat, structurat, fara erori si probleme tehnice in cod. Mai exact, nu poti sa iti cumperi mai intai potcoavele daca nu ai calul).

A cui este vina? Aici parerile sunt impartite. De vina sunt si proprietarii care sunt dispusi sa semneze contracte si sa plateasca in avans multe luni. In acelasi timp, clientii trebuie sa fie mai atenti si sa analizeze piata, preturile, vechimea in domeniu a celor care se ocupa de optimizare. De exemplu, in cazul seoinvest, experienta este de aproximativ 10 ani, perioada suficienta dar uneori pana si in acest caz poti ramane surprins de felul in care reactioneaza google la anumite tehnici implementate. Nimeni nu poate garanta o pozitie pe care se poate clasa un website sau magazin onlne dupa o anumita perioada de timp. Insa, cei mai multi, pentru a nu speria clientii, promit rezultate rapide, profit mare. Ce putem sa va spunem este ca rezultatele pot sa apara foarte usor (pe campanii locale, cuvinte cheie locale „exemplu: miere de salcam constanta”) dar foarte greu pe campanii nationale (exemplu: „piese auto”) fiind o competitie foarte mare si buget pe masura.

Ce ne mai surprinde in momentul de fata ?

Numarul foarte mare de oameni care suna si spun ca au platit sume mari pentru servicii seo, iar la o verificare rapida, nu pare sa se fi lucrat prea mult, profitul fiind unul mic sau mai deloc.

Probabil ca in momentul in care oamenii care se ocupa cu asa ceva vor intelege ca succesul vine odata cu seriozitatea si recomandarile clientilor, atunci vom atinge un alt nivel. Pana atunci, lucram alaturi de clientii nostri, pentru prosperitate si evolutie impreuna si ramanem cu dorinta ca pe viitor sa se schimbe ceva in acest mediu.