cum alegi corect firma de optimizare seoAlegerea corecta pentru optimizare seo

Inclusiv noi am avut parte de foarte multi clienti nemultumiti de serviciile prestate de anumite firme de optimizare seo, clienti carora li s-au cerut foarte multi bani, au fost multe promisiuni iar rezultatele nu au aparut. Poate cel mai surprinzator caz a fost al unei doamne din Galati, care a apelat aproape un an la o firma de optimizare, iar site-ul nu a fost adaugat in google analytics, search console, nu avea sitemap, nu era responsive plus multe alte probleme.

Totusi, cum faceti alegerea corecta?

Unii clienti mizeaza pe intuitie, altii se lasa influentati de portofolii, de „super ofertele” unor firme, de termenii tehnici impresionanti sau de preturile de 100 lei pe luna pentru optimizare. Adevarul este ca nu putem sa va spunem exact care este metoda care garanteaza 100% seriozitate. De ce? Pentru ca in orice domeniu exista sarlatani, in orice domeniu exista oameni cu pretentii mari si nemultumiti indiferent de ce le-ai oferi. Putem sa va facem urmatoarele recomandari:

  1. Apelati intotdeauna la o firma! Cunoastem numeroase cazuri in care antreprenorii online au apelat la diferite persoane care „se pricep” in acest domeniu, inclusiv in realizare de website. Apoi au ramas fara site-uri, cand persoana angajata nu mai raspundea la telefon, gazduirea a fost de slaba calitate, site-uri cu foarte multe probleme tehnice plus multe altele.
  2. Nu va lasati impresionati de vorbele si promisiunile unora. Nimeni nu va poate garanta pozitionarea in google.
  3. Nu acceptati colaborari fara un contract. Cititi cu atentie contractul. Semnati doar daca sunteti multumiti de serviciile oferite!

Speranta noastra este ca vom avea parte de un mediu mai curat, cu clienti multumiti, iar mediul online se va dezvolta in bine, astfel incat si firmele mici sa aiba o sansa de a ajunge la un nivel inalt, fara ca proprietarii sa fie „usurati” de sume importante de bani.