De-a lungul timpului am avut parte de sute de clienti pe partea de optimizare seo si majoritatea au incercat sa isi ridice afacerea in mediul online, cu un buget cat mai mic. Defapt, majoritatea clientilor doresc performanta cu un buget cat mai mic, lucru care poate sa fie posibil, atunci cand se urmareste cresterea in planul local (exemplu: un prestator de servicii intr-un oras din Romania). Insa, atunci cand este vorba de magazine online, strategia trebuia abordata total diferit. De ce?

  1. Un magazin online de cele mai multe ori nu are un continut de calitate, original. Sunt poze si cateva randuri pe care le regasim pe alte zece magazine, de obicei continut de la importator ce este copiat complet.
  2. In vanzarile online exista o competitie foarte mare, multe companii importante care investesc mii de euro pe luna in campanii seo, campanii social media sau marketing. Asadar, va puteti da seama ca este mai grea o crestere rapida cu un buget de 100 euro pe luna (dar nu imposibila, depinde foarte mult si de implicarea dumneavoastra in dezvoltare)

Afaceri online care functioneaza:

Daca sunteti un prestator de servicii, va recomand sa investiti intr-un website de prezentare bine realizat si sa obtineti cat mai multi clienti din motoarele de cautare. Puteti incepe fara sa aveti o echipa mare, puteti atrage si clienti din site-uri de anunturi sau Facebook. Este posibil, ambitia conteaza cel mai mult.

Am vazut oameni care si-au facut un nume in domeniul: electricieni, reparatori de centrale, proiectare de constructii, constructori, arhitecti.

Recoamndare: investiti in ce stiti sa faceti, dezvoltati-va oferind cea mai buna calitate la un pret cat mai mic. In scurt timp va veti da seama ca nu mai aveti ore libere si ca sunteti exploatat 100%. Insa in acelasi timp o sa va bucurati ca aveti conturile in crestere si ca trebuie sa mariti echipa.