asteptari de la un magazin onlineExista multe greseli pe care le-am observant la clientii ce isi construiesc un magazin online. Din propria experienta, va pot spune ca dureaza foarte mult pentru a creste un magazin, este nevoie de multa munca, de pasiune, de rabdare. In cazul in care aveti un buget mare (minim 1.000 euro pe luna), atunci scapati de o grija, deoarece puteti sa investiti in publicitate. Insa, cum sunt foarte putini cei care isi permit astfel de investitii, iata in continuare greselile pe care le-am observant de-a lungul timpului:

  1. Mi-am facut un magazin online, de maine nu mai trebuie sa ma duc la munca

Total gresit. O sa fiti nevoiti sa mergeti la munca si a doua zi, si a doua luna, pentru ca nu o sa aveti castigul pe care il aveti in cazul in care sunteti angajat undeva (minim 1.500 lei). Recomandarea mea este sa ramaneti angajat si sa investiti sume mici in optimizare seo, in publicitate si sa munciti cat mai mult, sa va documentati si sa aveti rabdare.

  1. A trecut o luna si nu am profit, inseamna ca magazinul nu functioneaza si trebuie sa inchid afacerea

Gresit. Este ceva normal ca peste o luna sa nu aveti profit. Nu uitati ca sunt oameni care investesc zeci de mii de euro intr-un spatiu comercial, iar apoi vanzarile sunt cu mult sub nivelul asteptarilor. Daca dupa 6 luni tot nu aveti castiguri, atunci aveti dreptul sa va ganditi daca o sa mai continuati sau nu. Sunt proprietari care au castigat abia dupa 1 an, iar acum se descurca foarte bine financiar doar din urma castigurilor online.

  1. Nu am nevoie de ajutor, ma descurc si singur/a

Consider ca aveti de invatat in cazul unei colaborari cu o firma ce activeaza in acest domeniu. Consider ca tutorialele si informatii de pe net sunt foarte bune si le recomand, insa cineva care lucreaza strict in domeniul respectiv si cu care puteti discuta la telefon sau pe mail, o sa fie mult mai importanta decat un tutorial. Pastrati legatura si lucrati cu cineva care are experienta in acest domeniu.

  1. Au trecut 2 ani, magazinul meu functioneaza bine, ma opresc aici

Nu, recomandarea mea este sa va mai construiti inca 3 magazine, pe care sa le cresteti usor, asa cum ati facut cu primul. Aveti avantajul ca deja stiti la ce trebuie sa va asteptati, stiti deja cum functioneaza lucrurile in mediul online. Este mult mai confortabil sa stiti ca aveti o sursa de venit din diferite parti, decat sa va bazati doar pe o afacere. Nu se stie niciodata ce se poate petrece.

  1. Au aparut mai multe magazinele online in nisa in care activez, nu mai investesc deloc.

Competitia este buna, asadar nu va panicati daca o sa constatati ca exista tot mai multe magazine in domeniul dumneavoastra. Importante sunt calitatea oferita, respectul fata de client, suportul, dar despre acestea voi discuta intr-un alt articol

Succes si nu uitati ca nimic nu apare peste noapte, cel putin nimic care sa dureze.